Wanneer je denkt aan de pakken die op dit moment in de mode zijn kom je misschien niet meteen bij een enkeling aan kleuren en stijlen. Dit komt omdat de mode industrie steeds minder uniform is. De mode industrie speelt steeds meer in op het individu. Dit is een trend die al langer gaande is. In dit artikel zal ik uitleggen waardoor deze trend is ontstaan er op welke manier je kan inspelen op de trend. Lees dus snel verder want in de volgende alinea’s kom je hierachter.

 

Wat is de reden voor de fragmentatie van de mode industrie?

De reden voor de fragmentatie in de mode industrie gaat terug naar de basisprincipes van de Westerse cultuur die wij koesteren. Vanuit het liberale systeem waarin wij leven is het namelijk zo dat klant altijd gelijk is (klant = koning). Wanneer de klant dus koning is zal je altijd hebben dat wanneer fabrikanten aan iets werken ze de wensen van elke klant moeten bedienen. In de industriële revolutie was standaardisering de enige optie om naar een soort gemiddelde te gaan van de individuele wensen. Echter is dit al lang niet meer zo. Fabrikanten en merken van modebedrijven weten inmiddels al te goed dat niet elke consument met hetzelfde wil lopen. Het is daarom nodig om flexibel te zijn als bedrijf zijnde in het bedienen van verschillende kleine segmenten. Als ik een voorspelling mag doen over waar deze segmentatie naartoe beweegt is het zeker dat ik denk dat het alleen nog maar meer gaat worden. Ik denk dat over een jaar of 10 of 20 elke consument vrijwel haar eigen kleding kan stijlen vanaf de lui stoel. Je klikt je voorkeuren aan en door de flexibele machines in de fabrieken wordt het voor je gemaakt precies zoals je dit graag wil. Zelf vind ik dit een mooie toekomst maar er zijn ook mensen die hiervoor uitkijken. Hoewel ik deze angsten deel denk ik dat ik toch iets positiever ingesteld ben. In het volgende stukje zal ik uitgebreid vertellen hoe je anno 2020 de beste pakken kan kopen.

 

Wanneer je de beste pakken, waar moet je dan zijn?

Als je de beste pakken wil kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je als het enigszins kan via internet je aankoop doen. Pakken kopen via internet is namelijk in veel gevallen net wat goedkoper.